Werkwijze

Een groot deel van de opleiding bestaat uit BPV (BeroepsPraktijkVorming). De BPV vindt plaats in de praktijk van de zorginstellingen. Het Stagebureau West-Brabant vraagt jaarlijks BPV-plaatsen aan bij de BPV-organisaties. Dit gebeurt via www.bpvplazawb.nl.

 

In het begin van de opleiding is vooral de reisafstand een belangrijk punt om rekening mee te houden bij de toewijzing van een BPV-plaats. Ook de ervaring van de slb-er wordt meegenomen in de matching. Aan studenten die verder in de opleiding zijn wordt een voorkeur opgevraagd en dan wordt bekeken welke BPV-plaats in de leerroute past.

 

Ongeveer zes weken voor aanvang van de BPV-periode krijgen de studenten via itslearning hun concept BPV-plaats te zien. Studenten krijgen even de tijd om erop te reageren. Daarna worden de BPV-organisaties op de hoogte gebracht van de studenten die er geplaatst zijn. Dit gebeurt via BPV-plaza. 

 

 

Het Stagebureau West-Brabant regelt ook de Hepatitis B vaccinatie voor de eerstejaars bol-studenten van de zorgopleidingen.

 

De kantoorruimte van het  Stagebureau bevindt zich bij Curio zorg en welzijn Breda (Biesdonkweg 33).

 

Op de overige onderwijsinstellingen houden de medewerkers af en toe een spreekuur, maar uiteraard kunnen studenten hen ook telefonisch of via de mail benaderen.